Aktiviteter

TIDSPUNKT: 2017

Sct. Mathias Centret fejrer i år 40 års jubilæum. Helt præcist var det d. 19. okt. 1977, at dørene blev åbnet første gang til Sct. Mathias Marked, som var navnet dengang.
Allerede i 1973 begynder historien, for da gennemførte Junior Chamber Viborg og Viborg Handelsstandsforening en oplandsanalyse, hvor det fremgik, at Viborg sakkede bagud og ikke var attraktiv nok i forhold til at tiltrække kunderne.

Konklusionen blev, at der skulle bygges et shoppingcenter og planerne tog form i 1975, hvor både Viborg Kommune og Erhvervsrådet hilste planerne velkommen. Da lokalplanerne blev udformet, tog protesterne til i form af et væld af harmdirrende læserbreve og mange råbte ”butiksdød i gaderne”.
Planerne blev dog godkendt d. 12. jan. 1976 af Planstyrelsen og i sommeren 1976 nedrev man de gamle bygninger, som havde tilhørt den 80 årige automobilforhandler Peter Henriksen og byggeriet kunne dermed starte.

Onsdag 19. okt. 1977 åbnede Sct. Mathias Marked – Jyllands dengang næststørste overdækkede center –  med 35 butikker og Viborgs første rullende trapper.

Nu 40 år, flere renoveringer og udvidelser senere fremstår Sct. Mathias Centret som et moderne og succesrigt shoppingcenter i Viborgs midtby. I 2016 besøgte over 3 millioner gæster Sct. Mathias Centret.

3 gange fejringer

Vi glæder os til at starte fejringen af vort jubilæum sammen med alle vores kunder. Vi har planlagt at fejre 40 års jubilæet to gange her i foråret og så slutte af med en kæmpe finale til efteråret.
 

Det' bare bedre her!
Ultimate Web A/S