Gaver til barnedåb

Lys Bamse Med Sløjfe Med Blå Baggrund

Find skønne gaveidéer til en barnedåb

Er du blevet inviteret til barnedåb? Hos Sct. Mathias Centret kan du finde gode gaveidéer til en barnedåb, så du kan glæde både barnet og forældrene på den særlige dag. Du kan opleve et hav af skøn inspiration i vores butikker, så du kan vælge den perfekte dåbsgave. 

Vælg klassisk børneservice- og bestik 

Du kan først og fremmest vælge at gå med en klassisk dåbsgave, som børneservice- og bestik. Denne gave er meget udbredt, og det er den måske, fordi den er tidløs og kan bruges igennem mange generationer. 

Denne gave er meget brugbar og praktisk, og hvis servicet er præget med et fint motiv, kan det også gøre måltiderne sjovere. Du kan også gøre det til en personlig gave ved blandt andet at få bestikket graveret. Du kan enten tilføje dato eller barnets navn, og derved giver du barnet et evigt minde om dåben og navngivningsfesten. 

Giv en hyggelig bog i gave

Pippi Langstrømpe, Harry Potter eller Den lille prins. Du har sikkert selv en favoritbog fra din barndom, så hvis du vil vælge en god dåbsgave, kan du med fordel besøge boghandlen. Her kan du opleve et hav af børnebøger, som vil stimulere barnets fantasi.

Bøger kan være både lærerige og spændende, og det giver barnet mulighed for at leve sig ind i et fantastisk eventyr. Derudover lægger denne gave op til hyggelige stunder mellem barn og forælder, da de kan nyde en stund sammen med højtlæsning. 

Legetøj er en oplagt gaveidé til barnedåben 

Forskellige former for legetøj er naturligvis også en ideel gave. Dette er ikke kun spændende og underholdende for barnet, men det kan også hjælpe med at udvikle og stimulere barnets hjerne. Barnet bliver nemlig fanget af lyde, former og farver, som meget kreativt legetøj har fokus på.

Du kan både vælge legetøj, som passer til barnet allerede nu, men du kan også købe legetøj, der kan bruges senere hen, når barnet er blevet en smule ældre. Du kan forære alt fra rangler og bamser til gåvogne og togbaner. 

Forær barnet et smykke i dåbsgave 

Et smykke er en smuk dåbsgave, som kan skabe glæde i mange år frem. Her kan du vælge alt fra et armbånd til en halskæde i sølv eller guld, som eksempelvis kan have et vedhæng med barnets navn eller forbogstav. 

Når du vælger et smykke, så vælger du også en gave, som barnet kan have glæde af resten af sit liv. Med en halskæde kan vedhænget blandt andet sættes på en ny og længere kæde, så det passer til barnet, når han eller hun bliver ældre. Et smykke hører til de mere personlige dåbsgaver, hvor du rigtigt kan vise, at du holder af dagens hovedperson. 

Hav en gave med til de nybagte forældre

Hvis du også vil forkæle forældrene på denne store dag, så kan du for eksempel lave en fin gavekurv med forskellige lækre sager. Der kan opstå hårde perioder med et lille barn, hvor forældrene får mindre søvn og flere bekymringer. I disse tilfælde kan et dejligt glas vin eller et lækkert stykke chokolade være lige dét, de trænger til, når barnet er puttet efter en lang dag.