Værtindegaver

Du kender det nok godt. Du er inviteret til middag hos gode venner og du ved, at du bliver serviceret hele aftenen med god vin, god mad og måske endda lækker dessert. Hvad er dit bidrag til denne aften? Du medbringer selvfølgelig en værtindegave. Men hvad er den perfekte værtindegave? Ved hvilke lejligheder er det passende at give en værtindegave? Hvad udtrykker det at medbringe en værtindegave?

Hvad er en god værtindegave?

Værtindegaven er altså fuld af historie, værdier og symbolik og vigtigheden af at medbringe den helt rigtige værtindegave er altså stor. Men hvordan finder vi så frem til den helt rigtige værtindegave? Netop gensidighed er et vigtigt nøgleord her. Lad os sige, at du er inviteret på kaffe hos din gode veninde, der er studerende og på SU. En smuk buket blomster, går man aldrig galt i byen med, men hvis du kommer anstigende med 100 langstilkede roser, kan gestussen bidrage til lidt af en skævvridning. Der er nemlig ikke lighedstegn mellem kaffe og så dyr en buket. Måske kan dit økonomiske overskud endda virke anmassende for én, der er på SU.

Værtinden har inviteret og samværet er derfor på hendes præmisser. En buket du selv har plukket med din veninde i tankerne udviser langt større inderlighed og omtanke, fordi du har brugt tid og energi på denne værtindegave. Men er det kun buketter og blomster, der passer sig til en værtindegave? Nej, inderlighed, omtanke og gensidighed er alfa og omega og med det in mente findes en hel verden er af super gode værtindegaver.

Hvornår giver man værtindegave?

Som det ligger i ordet er en værtindegave tænkt til værtinden. Det indebærer altså, at vi skal hjem til nogen. Inviteres du på restaurant eller til arrangement i et forsamlingshus, er det ikke nødvendigt at medbringe en værtindegave. Noget der til gengæld ikke ligger i ordet er, at værtindegaven selvfølgelig kan gives til en vært. Det er ikke længere udelukkende kvinder, der står bag kødgryderne og en vært bør belønnes for en dejlig invitation i samme grad som en værtinde.

Hvad kan man give i stedet for en blomst?

Så en blomst er altså ikke bare en blomst og etikette og skik spiller også ind, når du skal finde den perfekte værtindegave. Men der er ingen grund til at blive frustreret. Alt fra hjemmelavet syltetøj til den nyeste krimi bestseller kan nemlig være gode værtindegaver. Tænk på arrangementet du er inviteret til og vigtigst på personen, der har inviteret dig. Prøv at forestil dig, hvad der vil frembringe et smil på deres ansigt – sådan. Hvis du drømmer om lidt inspiration, kan du også kigge med herunder.

Den under 100,-

Malund Glutenfri Knækbrød Bottle Mini - Imerco 99,95

Den praktiske værtindegave

Frøken Jensens syltebog - Bog&idé 149,95

Til indretningsentusiaten

Living with art af Katrine Mortensen Larsen - Bog&idé 499,95

Andre gaveguides

Guide: Bryllupsgaver
Læs mere
Guide: Studentergaver
Læs mere
herreben over armlænet på en rød sofa med fine sko
Guide: Fars dags gaver
Læs mere