Inspiration til julebordet

Bliv inspireret

Hammershøi Jul middagstallerken - Imerco

Få inspiration til et flot julebord

Vil du lave et smukt dækket julebord til dette års juleaften? Du kan dekorere dit bord på mange forskellige måder, og her kan du få gode idéer til hvordan du kan pynte julebordet på en festlig og hyggelig måde. På den måde kan du skabe en skøn atmosfære for dine gæster. 

Find inspiration til årets julebord  

Med et flot julebord kan du sørge for at sætte stemningen for aftenen. En fin og festlig borddækning gør nemlig, at dig og dine gæster kan sidde i hyggelige omgivelser den 24. december. 

Mange mennesker har store forventninger til juleaften. Det er en aften, hvor folk gør sig umage i forhold til både gaverne og julemiddagen, og middagsbordet skal også pyntes flot. Og hvis du også vil dække et fint julebord, så kan du finde inspiration her. 

Brug børnenes udklip på julebordet

Du kan dække julebordet på mange forskellige måder. Det handler blot om at få de gode idéer. For eksempel kan du anvende børnenes hjemmelavede julepynt. Lad dem hygge sig med lim, glimmer og papir, og se hvad de finder på. En farverig guirlande kan pynte fint på midten af bordet, og flettede julestjerner vil også give et utroligt festligt udtryk. Når du bruger hjemmelavet julepynt, får du et personligt, unikt og farverigt julebord.

Pynt op med elementer fra naturen 

Det behøver ikke at koste mange penge, hvis du gerne vil lave et smukt julebord. Du kan eksempelvis finde en masse dekorative elementer, hvis blot du går en tur i skoven. Her kan du blandt andet finde mos, gran, kogler og meget andet, som kan se flot ud på spisebordet juleaften. 

Brug dine fund til at lave en flot juledekoration med levende lys, eller lav et nisselandskab med de naturlige elementer. På en bund af mos kan du lave et hyggeligt landskab, som de yngste helt sikkert vil elske at kigge på. 

Du kan også få et mere stilrent julebord ved at dekorere bordet med julekugler i traditionelle julefarver samt grankogler. Derudover er friske blomster naturligvis også altid et hit. 

Læg spiseligt pynt på julebordet

Du kan sagtens tænke ud af boksen, når du skal pynte julebordet. Brug eksempelvis spiselige lækkerier til borddækningen. Her kan du lægge brunkager, pebernødder og andre julekager sammen med gran på bordet. Du kan også lægge en stofserviet og en rød-hvid slikstok på hver enkelt tallerken. På den måde har du sørget for, at de søde sager er klar til aftenkaffen senere. Når du bruger pynt som denne, giver det en sjov og lidt “barnlig” atmosfære. 

Få pynt til julebordet i Sct. Mathias Centret

Hvis du mangler servietter eller levende lys som det sidste til dine borddækning, så kan du finde det i Sct. Mathias Centrets butikker. Her kan du få lidt af hvert, så du kan blive klar til juleaften. 

Læs også

Guide: Bryllupsgaver
Læs mere
Guide: Studentergaver
Læs mere
herreben over armlænet på en rød sofa med fine sko
Guide: Fars dags gaver
Læs mere