Espresso Martini

Der er drinks til de vilde fester med masser af dans på et gulv, der klistrer under dine sko og en bas, du kan mærke i din brystkasse. Og så er der de drinks, der serveres efter en sofistikeret middag i et hyggeligt og mere højtideligt lag. Espresso martini hører til sidstnævnte form for arrangement. Den kan serveres i stedet for den klassiske kaffeservering efter middagen og sætter prikken over i’et på en helt særlig aften. Med denne drink kan du virkelig imponere dine gæster, for den er både smuk og utroligt velsmagende.

Det skal du bruge til 1 Espresso Martini

3 cl vodka - brug gerne en god vodka fx. Stolichnaya

3 cl kaffelikør fx. Kahlua eller Caffé Borghetti

1 cl vaniljesirup

3 cl espresso

Sådan gør du

  1. Put alle ingredienser i en shaker med rigeligt isterninger
  2. Giv den en ordentlig shake - det er rysteturen, der giver Espresso Martinien sin karakteristiske skum-top
  3. Si cocktailen med en strainer over i et afkølet cocktailglas - du kan evt. stille dine cocktailglas i fryseren inden du laver drinken
  4. Placér forsigtigt et par kaffebønner i skummet som pynt og servér straks

Hvis du vælger at bruge en sødere kaffelikør som Kahlua, kan du skære ned på vaniljesiruppen eller helt undlade den. Omvendt kan du også vælge at undlade kaffelikøren helt og tilsætte mere vaniljesirup i stedet.

Luigi Bormioli Diamante Glas - Imerco 399,95 for 4 stk. 

Opskrift: Score-risotto med tigerrejer og safran

Læs mere