Fastelavnsboller

Lav fastelavnsboller med børnene

Find gode opskrifter og få inspiration til din madlavning hos Sct. Mathias Centret. Du kan blandt andet se vores opskrift på fastelavnsboller, som hele familien vil elske. De er nemme at lave, smager fantastisk, og så kan børnene sagtens hjælpe til i køkkenet. Besøg vores butikker i dag og find alle de råvarer du skal bruge.

Få nem opskrift på fastelavnsboller

Besøg Sct. Mathias Centrets inspirationsunivers, og find nemme, gode opskrifter til hele familien. Her kan du blandt andet se vores opskrift på en lækker fastelavnsbolle. Du skal bruge følgende ingredienser til 12 boller:

Dejen:

  • 100 g smør
  • 1,50 dl mælk
  • 25 gr. gær
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 50 gr. sukker
  • 2 æg
  • 390 gr. hvedemel
  • 0,50 g salt
  • 1 æg (til pensling)

Til cremen skal du bruge:

  • 3 æggeblommer
  • 60 g sukker
  • 15 g majsstivelse
  • 0,5 vaniljestang
  • 2,50 dl mælk

Til remoncen skal du bruge:

  • 70 g sukker
  • 70 g marcipan
  • 70 g smør
  • 1 tsk kanel

Glassurog pynt:

  • 200 g flormelis
  • koldt vand
  • 1 tsk kakao
  • krymmel eller lign. til at pynte med

Fastelavnsboller - Antal 12 stk. (175 gr. varmeluft 18 min.)

  • Smelt smøret i en gryde ved lav temperatur
  • Rør gæren ud i en skål med lunt mælk, tag gryden med den smeltede smør af varmen og rør smør, vaniljesukker, sukker og æg ud i mælken.
  • Sigt hvedemelet i dejen sammen med salt og ælt den godt - gerne i en røremaskine (5-10 min.) Dejen skal være smidig og blød, den sætter sig når den hæver. Der skal ikke ekstra mel i.
  • Lad dejen stå i en skål med et viskestykke over i 45 min.

Pisk nu vaniljecremen sammen.

  • Pisk æggeblommerne, sukker, majsstivelse og vaniljekorn godt sammen i en gryde og pisk mælk i lidt efter lidt, mens cremen langsomt varmes op til kogepunktet.
  • Tag gryden af varmen, når vaniljecremen er tyk og lækker.
  • Sæt cremen på køl og lad den køle helt af.

Rør remoncen sammen.

  • Ælt sukker og marcipan sammen
  • Rør derefter smør og kanel i

Form fastelavnsbollerne.

  • Rul dejen ud i en firkant på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 3 mm og del dejen i firkanter på cirka 10x10 cm.
  • Læg 1 spsk remonce og 1 spsk creme på midten af hver firkant.
  • Fold nu hjørnerne af dejen ind over fyldet til en lille pakke. Klem dejen godt i samlingerne så der ikke er nogen steder fyldet kan løbe ud.
  • Sæt bollerne på en bageplade med samlingerne nederst
  • Lad bollerne hæve en time under et viskestykke i en time eller til de er dobbelt størrelse.
  • Pensl bollerne med sammenpisket æg og bag i en forvarmet ovn ved 175 gr. varmeluft i ca. 18 min.

Glasur og pynt.

  • Når bollerne er helt kolde kan der kommes glasur og pynt efter eget valg på.

Opskrift: Score-risotto med tigerrejer og safran

Læs mere

Opskrift: Espresso Martini

Læs mere