Guide: Påske 2024

påskehare i chokolade med gul baggrund

Få inspiration til påsken 2024

Påsken er en højtid, som byder på hygge og nærvær sammen med familie og venner. Dagene er fyldt med påskefrokoster og andre skønne aktiviteter, hvor du kan nyde kvalitetstid sammen med dem, du holder af. Læs mere her, og få inspiration til hyggelige oplevelser i dine påskedage.

Hvornår er det påske i år?

I 2024 falder påsken i uge 13, hvilket betyder at:

Skærtorsdag er den 28. marts
Langfredag er den 29. marts 
Påskedag er den 31. marts
Anden påskedag er den 1. april

Ideer til hyggelige aktiviteter i påsken

Der findes mange forskellige gode aktiviteter, som du kan lave med familien i påskedagene. Højtiden er fyldt med traditioner for mange, og påsken byder på gudstjenester, påskefrokoster, lege med æg og meget mere.

Send dekorative gækkebreve

Gækkebreve er en fast del af påsken, og det er en tradition, som mange børn elsker at tage del i. Brevene med flotte udklip og rim og remser er en dansk opfindelse, som går mange år tilbage, men der er stadig mange, der tager del i den gamle tradition i dag.

Idéen med gækkebreve er, at du sender en sød hilsen til én, du har kær, men dog forblive anonym. I stedet for at skrive dit navn, skal du nemlig lave en prik for hvert bogstav i dit navn, og så er det modtagerens opgave at gætte, hvem afsender er.

Mal æg i flotte farver

Æg er ikke til at komme udenom i påsken. De ses i alle afskygninger, hvad end det er på påskebordet eller blandt højtidens udsmykning. Mange familier har faste traditioner, hvor de pynter hjemmet op med æg i flotte farver. Det er også en udbredt aktivitet at puste æg og male flotte og farverige mønstre på dem.

Det blev en tradition at nyde æg i påsken for lang tid siden. Æggene kom nemlig med foråret, men her lå fasten også. Her kunne man dog ikke spise æg eller anden fast føde, og derfor fik man samlet en større mængde af hønseæg. Det resulterede i traditionen med at nyde æggene i påsken efter fasten.

Dæk et smukt påskebord

Påskefrokoster er udbredt i mange familier og vennegrupper. Her kan du mødes med dine nære, hvor I kan hygge jer i hinandens selskab og få et dejligt måltid sammen. Der bliver ofte handlet ind til æg og rejer, frikadeller, sild og lun leverpostej, og det nydes typisk med snaps og påskebryg.

Hvis du skal holde påskefrokost, så ønsker du muligvis at pynte et flot påskebord? Her kan du bruge dine malede æg som pynt, men du kan også dekorere bordet med friske blomster eller lave flotte udklip i papir og pap. Der er mange muligheder for at skabe en smuk borddækning - du skal blot lade fantasien få frit spil.